Zupa z zielonego groszku i pesto
Składniki:
750 ml wody
375 g mrożonego groszku
2 małe cebulki w całości
szczypta soli
sok z połówki cytryny
4 łyżki pesto
Przygotowanie:
Wodę zagotowujemy w garnku, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy mrożony groszek, cebulkę w całości, sok z cytryny i sól. Gotujemy przez 7 minut. Następnie wyjmujemy cebulkę, a całą resztę miksujemy . Dodajemy pesto i miksujemy jeszcze chwilkę.
Smacznego !!
Wygląda bardzo świeżo. I taka ekspresowa, tylko kwadrans - to idealny czas dla mnie do zrobienia zupy :) U mnie od wczoraj jest za to słońce - świeci ciągle, bez chmurek.
OdpowiedzUsuńKuchareczko u mnie też dzisiaj nareszcie słońce wyszło i chumrek nie widac..oby tak było jeszcze przez długi czas !! A zupka idealna dla zapracowanych :) pozdrawiam i miłego dnia życze
OdpowiedzUsuń