Gdy za oknem szaro i bury ( albo biało ), można zrobić sobie małą wiosnę na talerzu. Wystarczy nam kuskus, słodkie jagody granatu, trochę pietruszki i pomidorki cherry i od razu robi się wiosennie.
Zapraszam was na mój "wiosenny" kuskus.Składniki:
- szklanka kuskusu
- bulion warzywny
- połowa owocu granatu
- garść pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki
- liście pietruszki
- sok z połowy cytryny
Kuskus przygotowujemy według zalecań z opakowania. Zalewamy go ciepłym bulionem warzywnym i czekamy kilka minut, aż nasiąknie. Wrzucamy kuskus do miski, dodajemy jagody z polowy granatu, pomidorki cherry, posiekaną drobniutko pietruszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Taki kuskus jest świetnym dodatkiem do ryb albo tak jak u mnie do kurczaka marynowanego w soku z cytryny z majerankiem.
kuskus z granatem i pomidorkami cherry |
Kolorowe i moooocno egzotyczne danie : ) Musi byc pyszne !
OdpowiedzUsuńJakiś czas temu jadłam coś podobnego i było po prostu obłędnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńPolecam sprobowac :D
Usuń