Wiosenna sałatka z pomidorów i chleba
Składniki:
- kilka kromek suchego chleba ( ja użyłam bagietkę)
- 1/2 kg soczystych małych pomidorków
- czerwona cebula,
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu z białego wina
- świeży tymianek
- sól i pieprz do smaku
Chleb i pomidory kroimy na kawałeczki. Wrzucamy do miski i zalewamy oliwą i octem. Cebulę kroimy w piórka i dorzucamy do miski z pomidorami. Dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku, sól i pieprz do smaku.
Sałatkę odkładamy na około pół godziny do lodówki.
Smacznego !!
+ szpinak jak dla mnie, ale i tak ideał :)
OdpowiedzUsuńo dobry pomysł z tym szpinakiem. Ja czasami też dodaje zielone pesto, tuż przed podaniem. Pozdrawiam !
UsuńMuszę spróbować. Na pewno jest pyszne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAniu koniecznie spróbuj - no i przynajmniej nic się nie marnuje :D !!
UsuńEkstra! W sam raz na zbliżające się ciepłe dni ;)
OdpowiedzUsuń