Tym razem gnocchi ( albo po prostu kopytka ) podsmażyłam na patelni, więc są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku.
A jakie są wasze ulubione kopytka / gnocchi ? Z czym najczęściej je jecie ?
Przepis na Gnocchi możecie zobaczyć tutaj.
A oto przepis na sos:
- oliwa z oliwek
- świeżo zmielony pieprz
- 150 g mrożonego groszku
- łyżka masła
- suszone oregano
- tarta skórka cytryny
- tarty ser, najlepiej parmezan
Na patelni z rozgrzaną oliwą, podsmażamy wcześniej ugotowane gnocchi z jednej i drugiej strony ( tak by się zarumieniły z obu stron ). Dodajemy trochę soli i pieprzu, a następnie łyżkę masła. Gdy masło się rozpuści wsypujemy groszek i suszone oregano. Na koniec posypujemy wszystko skórką cytryny, a chwilkę przed podaniem na stół posypujemy serem.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz